Call Search
     

New to Ham Radio?
My Profile

Community
Articles
Forums
News
Reviews
Friends Remembered
Strays
Survey Question

Operating
Contesting
DX Cluster Spots
Propagation

Resources
Calendar
Classifieds
Ham Exams
Ham Links
List Archives
News Articles
Product Reviews
QSL Managers

Site Info
eHam Help (FAQ)
Support the site
The eHam Team
Advertising Info
Vision Statement
About eHam.net

donate to eham
   Home   Help Search  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: fl2ooob receive problem  (Read 7324 times)
KB5YSO
Member

Posts: 1




Ignore
« on: June 22, 2000, 02:10:11 PM »

I have an Yaesu fl2000b that works great on transmit; but when in the operating mode it cuts the receive by almost half. If you switch to standby the receive comes right back up. I have checked to make sure that I am running low swr and am running through a tuner. The rig I am currently running it on is a ts 450s; but I have the same problem with it connected to my ts940s. I would apreciate any information you might have on this problem.
Logged
N2MG
Administrator

Posts: 10047



« Reply #1 on: June 25, 2000, 08:26:47 AM »

I don't know the FL2000 schematic, but it sounds like the T/R switching relay (or its immediate circuitry) in the amp may be bad in the receive position.  Perhaps this relay itself is bypassed when the amp's in the Standby mode?

You might try the www.contesting.com mailing list for Amplifiers.  Search the past lists, or subscribe (you need to go to the FAQ page for info) and post your question.  I believe similar troubles have occured to others (though perhaps not in the FL2000).


Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!