Call Search
     

New to Ham Radio?
My Profile

Community
Articles
Forums
News
Reviews
Friends Remembered
Strays
Survey Question

Operating
Contesting
DX Cluster Spots
Propagation

Resources
Calendar
Classifieds
Ham Exams
Ham Links
List Archives
News Articles
Product Reviews
QSL Managers

Site Info
eHam Help (FAQ)
Support the site
The eHam Team
Advertising Info
Vision Statement
About eHam.net

   Home   Help Search  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: VFO Cable connector for Kenwood TS 520  (Read 1449 times)
KD8TFM
Member

Posts: 3




Ignore
« on: October 31, 2012, 07:33:33 PM »

I am a new Ham. I recently bought a Kenwood TS 520. It came with an external VFO, but the cable to connect the VFO to the rig did not come with it. After checking all recommended web sites, I am unable to find the parts or a cable. I would appreciate any advice or suggestions. I understand, perhaps incorrectly, that I need the external VFO to operate the rig. Thanks KD8TFM
Logged
WN2C
Member

Posts: 429




Ignore
« Reply #1 on: October 31, 2012, 07:50:10 PM »

You don't need the vfo to operate the rig, but you do need it to work split frequency. You might find a cable at one of the local hamfests, ususally in someone's junk box.  Good old radio you have. Tune it up correctly by the instructions and if you are using a tuner such as an MFJ tune for max noise on receive and the tuner will be close to where you need it for transmit. Good luck with it and go work some DX.

73 de wn2c  Rick
Logged
KD8TFM
Member

Posts: 3




Ignore
« Reply #2 on: October 31, 2012, 08:09:17 PM »

Thanks for such a quick response! I appreciate the advice.

73 kd8tfm harry
Logged
KE4DRN
Member

Posts: 3714




Ignore
« Reply #3 on: November 01, 2012, 05:23:34 PM »

hi Harry,

if you need manuals for the radio in PDF

http://www.n6wk.com/kenwood/

you can build your own cable if you want,
or there is a guy on ebay selling them.
the 9 pin connectors are available.

if you are not using the external VFO you will need
to verify the 9 pin plug is inserted at the rear of
the radio, otherwise it will not pass the 9v to the
vfo circuit.

If it is missing you can jumper pins
8 and 9 at the socket.  Details on page 10 of manual.

join other kenwood ts-5xx and 8xx hybrid fans

http://groups.yahoo.com/group/TS-520_820_530_830/

73 james
Logged
W9GB
Member

Posts: 2599




Ignore
« Reply #4 on: November 02, 2012, 08:02:05 PM »

Jim, KE7OAY has recently expanded his ATK Audiotek business to include
Kenwood Hybid repairs, restoration, and parts.
http://www.hybridrestore.com/

Restoration & Repair Service offered:
http://www.hybridrestore.com/services/

Hybrid Restore DOES STOCK this cable KIT for the TS-520S VFO. $ 14.75
You have to assemble.
http://www.hybridrestore.com/parts/

Assembly instructions
http://www.hybridrestore.com/ts820-vfo-cable/
« Last Edit: November 02, 2012, 08:19:03 PM by W9GB » Logged
KD8TFM
Member

Posts: 3




Ignore
« Reply #5 on: November 04, 2012, 07:31:57 PM »

Thanks for the additional information and the contact information for the VFO,  I appreciate the advice and help.

 73 Harry
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!