Call Search
     

New to Ham Radio?
My Profile

Community
Articles
Forums
News
Reviews
Friends Remembered
Strays
Survey Question

Operating
Contesting
DX Cluster Spots
Propagation

Resources
Calendar
Classifieds
Ham Exams
Ham Links
List Archives
News Articles
Product Reviews
QSL Managers

Site Info
eHam Help (FAQ)
Support the site
The eHam Team
Advertising Info
Vision Statement
About eHam.net

   Home   Help Search  
Pages: Prev 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
Author Topic: Noise...started yesterday  (Read 6759 times)
N4DOV
Member

Posts: 52




Ignore
« Reply #45 on: April 08, 2013, 01:10:34 PM »

I have had quite a bit of idle time since this all arose, I began to look at a number of things.
Firstly, I discovered it is NOT a C phase lightening arrester, but a THREE phase lightening arrester. Read up a bit to understand what this is and I think this has given me some perspective :

http://en.wikipedia.org/wiki/Three-phase_electric_power
http://en.wikipedia.org/wiki/Lightning_arrester

Am still confused if it is arrestOr or arrestEr !

Went to the back of the house and took this picture of the pole with the culprit arrester/arrestor and one of these ceramic/polymer objects, I assume is my problem :

http://i1098.photobucket.com/albums/g372/N4DOV/lighteningarrestors_zpsb5bc06fe.jpg

Well I also made of video of site and sound of the noise, together with how my 2 great radios handle THIS noise via their Noise Blanker capabilities, in this instance. I apologise for the shaky nature of the video but as soon as youtube have stabilised the video, I will repost the link.

http://www.youtube.com/watch?v=Si26cABHa9s

Again thanks to all and will update if problem resolved.
73's David N4DOV.
« Last Edit: April 08, 2013, 01:27:31 PM by N4DOV » Logged
WH7DX
Member

Posts: 1029




Ignore
« Reply #46 on: April 15, 2013, 11:29:28 AM »

Anything yet Dave?    Curious.

Bryan.
Logged
N4DOV
Member

Posts: 52




Ignore
« Reply #47 on: April 15, 2013, 03:46:08 PM »

Nothing yet. Tomorrow will be 2 weeks, which the Power Company said it would take to attend to it !
Did call the Power Company who confirmed my work-order  and then put me through to the unit responsible to fix it, got a recorded message to leave a message.
Logged
N4DOV
Member

Posts: 52




Ignore
« Reply #48 on: April 16, 2013, 10:04:28 AM »

Good news !  Grin ("mostly"). Work was completed, details not available and have asked for someone from Power Company to call me. The RFI rate of impulse has significantly improved - gone from machine gun rate to old fashioned type writer rate (that rate is if I was typing !). Pictures below for before and after. Have called and emailed RFI Investigator to see if we can get further improvement. My ICOM 7600 can now handle this noise better, the Tentec Eagle never had a problem handling the noise from the beginning.

Impressed with Florida Power and Light for their RFI Investigator and for completing the work in their estimated time, especially with all the rain we have been having. Hopefully we can get the last remnants of the noise eliminated.

Again thanks to all for their help. It is wonderful to know out there,there are people ready to help the "hapless".

73' s David N4DOV


Below the before and after bandscope pictures.

http://i1098.photobucket.com/albums/g372/N4DOV/20130328_100737_zps0cf3e6a1.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g372/N4DOV/rfifollowup_zps84f9c87f.jpg
« Last Edit: April 16, 2013, 10:09:50 AM by N4DOV » Logged
WH7DX
Member

Posts: 1029




Ignore
« Reply #49 on: April 16, 2013, 07:57:10 PM »

Good to hear  Grin   

I just got WAV files working with the SignaLink USB / TS-570 and N1MM.  Also got it working with RTTY and Software. 

That should save my voice!   Now I need to get some macros working with DXKeeper and WinWarbler and learn the Digital software which looks pretty cool.

73!

Bryan
WH7DX
Logged
Pages: Prev 1 2 3 [4]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!