Call Search
     

New to Ham Radio?
My Profile

Community
Articles
Forums
News
Reviews
Friends Remembered
Strays
Survey Question

Operating
Contesting
DX Cluster Spots
Propagation

Resources
Calendar
Classifieds
Ham Exams
Ham Links
List Archives
News Articles
Product Reviews
QSL Managers

Site Info
eHam Help (FAQ)
Support the site
The eHam Team
Advertising Info
Vision Statement
About eHam.net

   Home   Help Search  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: problem with FT 100 d  (Read 318 times)
F0DQZ
Member

Posts: 1




Ignore
« on: June 03, 2002, 02:28:56 PM »

Hi,

i have a little problem with this tranceiver,
with a battery, i can't transmitting, they have a
Hf problem, ROS,
but i have less problem with power supply,
you have a idea ?

thanks
sebastien
Logged
K0BG
Member

Posts: 9845


WWW

Ignore
« Reply #1 on: June 03, 2002, 05:45:31 PM »

Without more information, this one is a little hard to diagnose.

The FT100D draws about 20 amps maximum at a nominal 13.6 volts DC. I don't know what sort of battery you are using, but you need to make sure the battery and wiring will handle the 20 amp load.

I get the impression you are running the rig mobile. If you are, and the SWR is too high (>3:1), the radio will shut down its finals. The SWR needs to be under 2.5:1 and preferably lower. Instead of using the antenna, connect the rig to a dummy load and see if it transmits. If it does, the problem is not the radio.

If you can provide additional information, maybe I or one of the other hams can give you a better idea of the problem.

Alan Applegate, KØBG
Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!