Call Search
     

New to Ham Radio?
My Profile

Community
Articles
Forums
News
Reviews
Friends Remembered
Strays
Survey Question

Operating
Contesting
DX Cluster Spots
Propagation

Resources
Calendar
Classifieds
Ham Exams
Ham Links
List Archives
News Articles
Product Reviews
QSL Managers

Site Info
eHam Help (FAQ)
Support the site
The eHam Team
Advertising Info
Vision Statement
About eHam.net

   Home   Help Search  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Help Needed for Compaq Deskpro Soundcard  (Read 517 times)
VE6TL
Member

Posts: 20




Ignore
« on: November 22, 2005, 12:18:04 PM »

I have a Compaq Deskpro PIII/500 slimline PC with onboard soundcard, running Windows 2000.  I tried hooking it up to my Rigblaster PRO and found I needed a duplex soundcard to be able to use the processor capabilities of the PRO.  I found an Ensoniq PCI ES1370 SB64/128 WMD at a local shop for $2 and installed it.  After hearing what sounded like feedback, I went into the BIOS and turned off the onboard sound.  The processor now appears to work fine to the radio, and the PC volume controls appear to work fine (with the default MS drivers from 1999).  My problem is I can't get normal sound OUT of my PC, so I can't play recorded WAV files for use in contesting.  Right now the microsoft "ding" sound takes about 30 seconds to play - so I am getting some audio out.  I can't seem to find drivers for this card.  Any ideas what to try?  
Thanks... Jerry VE6CNU
Logged
KE4DRN
Member

Posts: 3734




Ignore
« Reply #1 on: December 02, 2005, 07:01:17 PM »

hi jerry,

if you have not done so, you can try this,

uninstall the card in windows remove hardware
panel then shutdown pc and reboot.

Let windows find the ensoniq card and use
the drivers that came with the o/s.

This may clear things up.

73 james
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!