Call Search
     

New to Ham Radio?
My Profile

Community
Articles
Forums
News
Reviews
Friends Remembered
Strays
Survey Question

Operating
Contesting
DX Cluster Spots
Propagation

Resources
Calendar
Classifieds
Ham Exams
Ham Links
List Archives
News Articles
Product Reviews
QSL Managers

Site Info
eHam Help (FAQ)
Support the site
The eHam Team
Advertising Info
Vision Statement
About eHam.net

   Home   Help Search  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: ICOM756ProIII Keys by its self in CW.  (Read 681 times)
K3UI
Member

Posts: 1




Ignore
« on: May 23, 2010, 08:01:37 PM »

I have a ICOM 756ProIII.  When in SSB sometimes I hear a tone in receive mode.  When in CW and the transmit button is pressed I hear the same tone and this time the transmitter keys Shocked I have noticed that if I press on the ELEC-KEY plug (without anything plugged into it) I can, with very little pressure, get the radio to key or create the tone, depending on the mode I am in.  Is anybody aware of a common failure mode to cause this before I crack the case open and look?

Richard
K3UI
Logged
KE3WD
Member

Posts: 5689




Ignore
« Reply #1 on: May 23, 2010, 08:33:13 PM »

Sounds like an intermittant short on one of the contacts in that key jack, or maybe the circuit board close to it.  May even simply be a bit of something conductive stuck in there that shouldn't be. 
Logged
WA3SKN
Member

Posts: 5486




Ignore
« Reply #2 on: May 24, 2010, 07:22:47 AM »

1. Does it do it on a dummy load?
2. You didn't leave the VOX turned on, did you?

-Mike.
Logged
K2QPN
Member

Posts: 70




Ignore
« Reply #3 on: May 24, 2010, 08:03:21 AM »

The key jack is mounted on a small printed circuit board behind the front panel. There is a small cable from the key board to the display board. I suspect that the cable is loose. Good luck.

73 Bob K2QPN
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!