Call Search
     

New to Ham Radio?
My Profile

Community
Articles
Forums
News
Reviews
Friends Remembered
Strays
Survey Question

Operating
Contesting
DX Cluster Spots
Propagation

Resources
Calendar
Classifieds
Ham Exams
Ham Links
List Archives
News Articles
Product Reviews
QSL Managers

Site Info
eHam Help (FAQ)
Support the site
The eHam Team
Advertising Info
Vision Statement
About eHam.net

   Home   Help Search  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: TinyTrak4 Settings as Fill Digi  (Read 9888 times)
AC5ZU
Member

Posts: 1




Ignore
« on: October 18, 2011, 08:20:55 PM »

I have a tinytrak4 that I am trying to use to control a self-contained solar powered fill digipeater (using TT4 as TNC, and ICOM 24at HT as transceiver into Comet GP-1 at 40ft). After doing some research and reading the manual, I have the following pertinent settings that I THOUGHT would make it digipeat:

MYCALL AC5ZU-1
PATH1 WIDE1-1
PATH2 WIDE2-1
PATH3
BTEXT =3459.30N/08953.79W#PHG2230/AC5ZU solar digi
BPERIOD 900
TXD 60
MTXD 10
PERSIST 65
SLOTTIME 15
QUIET 10
TRNKMODE 0
CDMODE TONES
CDLEVEL 14
ALIAS1 WIDE1-1
ALIAS2
ALIAS3

The problem is that I don't seem to be passing any packets like it should be in the digipeater role. I can monitor the serial output and see that it is receiving, but it is only transmitting when it receives a text string such as the following:

N1IEJ-14>SUPT5R,AC5ZU-1,WIDE1*,WIDE2-2:`uU)l!;u/]"4s}to Memphis TN=

As you can see, my SSID is in this string. When the tinytrak4 receives this string, it transmits (although I can't see what it's sending). But, even with my APRS equipped cars sitting in the driveway underneath the antenna, looking at the map on aprs.fi, it appears that my digi is not digipeating their (or anyone else's) aprs signals. Am I doing something wrong here?

ANY suggestions or corrections are apprecieated!

Dennis
AC5ZU
Logged
KE5RON
Member

Posts: 14




Ignore
« Reply #1 on: October 22, 2011, 07:31:44 AM »

Dennis:

Below are the settings from a TT4 that works as a digi. I am far from an expert on this and this setup did not quite work as I expected but it does digipeat. It is currently in a different location than the settings below (was used for a bike ride called Bike Around the Bay) but you can still see it working by using aprs.fi and searching for KE5RON-11. Track my truck using KE5RON-1 to see how it works in my local area. You should see packets bouncing off of a KA5WMY digi and into two igates, KA5QDG and KA5WMY. I hope this helps.

--
Ron KE5RON



BANK 0
AMODE TEXT
ABAUD 19200
BMODE GPS
BBAUD 4800
PKTICOM TRUE
PKTOCOM TRUE
HEADERLN FALSE
SOFTRST TRUE
TPROTOCOL MIC-E
TIMESTAMP TRUE
TIMEHMS TRUE
TDAO 0
TSYMCODE #
TSYMTABLE 1
MMSG 2
MICETMV FALSE
TOSV FALSE
TSPEED TRUE
TALT TRUE
MSGCAP FALSE
LOCATION 2934.0640N 09423.8720W
GALT 7
TSTAT WIDE1-1,WIDE2-1
STATUSRATE 1
PPERIOD 900
SBEN FALSE
SBTANGLE 27
SBTSLOPE 255
SBTTIME 5
SBSSPEED 5
SBSPERIOD 1800
SBFSPEED 60
SBFPERIOD 90
ENTS FALSE
TSOFFSET 17
GWAYMODE NMEA
GWAYLEN 0
TSWPT TRUE
WYPTXT FALSE
PAVPEN FALSE
TPSWITCH 0
GRELAYBITS 0
GRELAYRATE 0
BPERIOD 900
BTEXT !2934.06N/09423.87W#PHG71304/ Temporary Digi
ALIAS1 WIDE1
ALIAS2 TEMP
ALIAS3
PREEMPT TRUE
DIGIID TRUE
DUPETIME 30
TPERIOD 0
TELHIRES FALSE
TELVOLT TRUE
TELTEMP TRUE
TVOLTTWK 128
TTEMPTWK 128
TELREAD TRUE
WPERIOD 0
WXPOS TRUE
BNKMODE 0
MSGCMD TRUE
MYCALL KE5RON-11
PATH1
PATH2
PATH3
ALTNET APTT4
SSIDROUTE 0
TXD 24
FILTERCALL
QUIET 0
CDMODE TONES
PERSIST 0
SLOTTIME 0
CDLEVEL 13
P300 FALSE
TRNKMODE FALSE
DEC96 FALSE
RXAMP 13
TXLEVEL 100
PPATHING FALSE
TXTWIST 50
NODISP TRUE
DMETRIC FALSE
DDIST TRUE
TXTDISP TRUE
DMSDISP FALSE
FRAWDISP FALSE
HRAWDISP FALSE
RPATHDISP TRUE
LEDS TRUE
BANK 1
AMODE TEXT
ABAUD 19200
BMODE GPS
BBAUD 4800
PKTICOM TRUE
PKTOCOM FALSE
HEADERLN FALSE
SOFTRST FALSE
TPROTOCOL MIC-E
TIMESTAMP TRUE
TIMEHMS TRUE
TDAO 0
TSYMCODE >
TSYMTABLE /
MMSG 0
MICETMV FALSE
TOSV TRUE
TSPEED TRUE
TALT TRUE
MSGCAP FALSE
LOCATION 1234.5678N 12345.6789W
GALT 1000
TSTAT /TinyTrak4 Alpha
STATUSRATE 1
PPERIOD 0
SBEN FALSE
SBTANGLE 27
SBTSLOPE 255
SBTTIME 5
SBSSPEED 5
SBSPERIOD 1800
SBFSPEED 60
SBFPERIOD 90
ENTS FALSE
TSOFFSET 17
GWAYMODE NMEA
GWAYLEN 9
TSWPT TRUE
WYPTXT FALSE
PAVPEN FALSE
TPSWITCH 0
GRELAYBITS 1
GRELAYRATE 0
BPERIOD 0
BTEXT >/TinyTrak4 Alpha
ALIAS1 TEMP
ALIAS2
ALIAS3
PREEMPT FALSE
DIGIID TRUE
DUPETIME 30
TPERIOD 0
TELHIRES FALSE
TELVOLT TRUE
TELTEMP TRUE
TVOLTTWK 128
TTEMPTWK 128
TELREAD TRUE
WPERIOD 0
WXPOS TRUE
BNKMODE 0
MSGCMD FALSE
MYCALL NOCALL
PATH1 WIDE1-1
PATH2 WIDE2-1
PATH3
ALTNET APTT4
SSIDROUTE 0
TXD 30
FILTERCALL
QUIET 10
CDMODE LEVEL
PERSIST 65
SLOTTIME 15
CDLEVEL 20
P300 FALSE
TRNKMODE FALSE
DEC96 FALSE
RXAMP 12
TXLEVEL 128
PPATHING FALSE
TXTWIST 50
NODISP FALSE
DMETRIC FALSE
DDIST FALSE
TXTDISP FALSE
DMSDISP FALSE
FRAWDISP FALSE
HRAWDISP FALSE
RPATHDISP FALSE
LEDS TRUE
Logged
N1KCG
Member

Posts: 51




Ignore
« Reply #2 on: February 02, 2013, 03:26:53 AM »

you may need to look at the two TT4 discussion forums in YAHOO GROUPS. they have more extensive conversations aboutnthe TT4 and how to configure it with success.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!