Call Search
     

New to Ham Radio?
My Profile

Community
Articles
Forums
News
Reviews
Friends Remembered
Strays
Survey Question

Operating
Contesting
DX Cluster Spots
Propagation

Resources
Calendar
Classifieds
Ham Exams
Ham Links
List Archives
News Articles
Product Reviews
QSL Managers

Site Info
eHam Help (FAQ)
Support the site
The eHam Team
Advertising Info
Vision Statement
About eHam.net

   Home   Help Search  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Dentron 1000 No current  (Read 2271 times)
KJ6TSX
Member

Posts: 123




Ignore
« on: October 04, 2012, 11:09:09 PM »

Fired up my new Dentron 1000 amp I bought and everything worked well for about 20 minutes.  I attempted to tune the amp on 20 meters and had the load set at 1 instead of 5 were the manual says to start, I heard a odd sound and immediately unkeyed (1 or 2 seconds) after that the amp will not transmit. I have aprox 900 volts (Same) But absolutely no current.(had aprox 400ma before) The transmit light comes on, however I remember a relay sound that I don't hear now.
Any advice were to start would be appreciated
Thanks
George
Logged
W1QJ
Member

Posts: 1522




Ignore
« Reply #1 on: October 05, 2012, 03:11:31 AM »

check the wiring you use to key the relay from the radio to the amp ans straight thru to the relay itself.  Make sure you have voltage at the relay.
Logged
KJ6TSX
Member

Posts: 123




Ignore
« Reply #2 on: October 06, 2012, 10:02:09 PM »

Thanks for the Help!!
I found the problem a loose ground wire. new nut on the stud and working better than ever
73's
George
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!