Call Search
     

New to Ham Radio?
My Profile

Community
Articles
Forums
News
Reviews
Friends Remembered
Strays
Survey Question

Operating
Contesting
DX Cluster Spots
Propagation

Resources
Calendar
Classifieds
Ham Exams
Ham Links
List Archives
News Articles
Product Reviews
QSL Managers

Site Info
eHam Help (FAQ)
Support the site
The eHam Team
Advertising Info
Vision Statement
About eHam.net

   Home   Help Search  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Kenwood VOIP Software  (Read 10937 times)
WA8ZYT
Member

Posts: 29




Ignore
« on: March 04, 2014, 06:37:03 AM »

Has anyone here have experience getting these to work? I keep getting the "cannot access input/mic device or device is already in use" error. I have set the control in ARCP590 to USB audio which is what I am using and have set the ports on the router on each end of the network. There is not much else to set up in these relatively simple programs.

I have tried to use Skype, but when I do it keeps dropping the connection to the radio when I use ARCP590 in the network command mode. Maybe it's time to upgrade the PC at home.
Logged
K5TED
Member

Posts: 747




Ignore
« Reply #1 on: March 08, 2014, 08:07:50 PM »

Following are the equipment and software that are required to enable voice communications to be transmitted and received by the transceiver which is connected to a PC using a USB cable.
ARUA-10 software.
Sound function.
A speaker.
A microphone.
http://www.kenwood.com/i/products/info/amateur/ts_590/arcp590_e.html
Logged
WA8ZYT
Member

Posts: 29




Ignore
« Reply #2 on: March 19, 2014, 03:57:07 AM »

Thank you. Did not RTFM, and did not know about the ARUA-10 software package required.
Logged
WA8ZYT
Member

Posts: 29




Ignore
« Reply #3 on: March 20, 2014, 09:38:17 AM »

Update. The ARUA-10 software does not work with Kenwood Network Command System. Back to the drawing board. I think the problem is the USB audio. I may have do audio in and out via the ACC2 connector, and NOT use USB audio.

On edit: Installed IP Sound, a few minutes configuring both computers and I was up and running. (With USB audio!) No muss, no fuss. Mission accomplished!
« Last Edit: March 20, 2014, 10:25:43 AM by WA8ZYT » Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!