Call Search
     

New to Ham Radio?
My Profile

Community
Articles
Forums
News
Reviews
Friends Remembered
Strays
Survey Question

Operating
Contesting
DX Cluster Spots
Propagation

Resources
Calendar
Classifieds
Ham Exams
Ham Links
List Archives
News Articles
Product Reviews
QSL Managers

Site Info
eHam Help (FAQ)
Support the site
The eHam Team
Advertising Info
Vision Statement
About eHam.net

donate to eham
   Home   Help Search  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Baofeng Echolink Issues  (Read 3562 times)
KD2CTJ
Member

Posts: 8




Ignore
« on: January 26, 2016, 08:47:58 PM »

Hi all,
I'm at my wits end here. I read Brian Schell's "Echolink For Beginners" book and have attempted to replicate his exact set-up.
I have a Baofeng UV-5R connected to my computer via a Signal Link USB sound card. I've set everything in the Echolink software exactly as it is illustrated in the book. I chose a quiet simplex frequency to connect with.
I punch in the DTMF code for the Echolink test server and I connect successfully. When I hit the PTT for an audio test, the TX in the software seems to stay active until the software times it out. I don't hear my test audio played back.
I've fiddled with settings in Echolink and the knobs on the Signal Link for hours and have had no luck. If there are any Echolink gurus out there that can tell me what I am overlooking it would  be greatly appreciated. Mr. Schell's book makes this seem like such a simple set-up. So far, not so much.
Thanks in advance for the feedback.
Logged
N0FPE
Member

Posts: 397




Ignore
« Reply #1 on: February 01, 2016, 04:29:02 PM »

first mistake...echolink...HA!   Grin
Logged
KD4YSH
Member

Posts: 99




Ignore
« Reply #2 on: February 20, 2016, 07:42:42 PM »

i USE A RIGBLASTER AND IT DOES A GREAT JOB NO PROBLEMS AT ALL THE "NOMIC" UNIT IS REALLY INEXPENSIVE AND DOES A GREAT JOB.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!